Снимка: архив, БТА

От "Обединените патриоти" са "за" увеличаването на полицейските заплати и за решаване на проблемите в полицията. Това обяви в кулоарите на парламента народният представител Юлиан Ангелов.

Той обаче не уточни дали това ще стане тази година и какъв процент ще бъде увеличението, тъй като разчетите трябва да бъдат направени от финансовото министерство и МВР.

"Дали ще стане тази година или в началото на следващата година, това е въпрос на разчети. Трябва да се има предвид, че днешното мнозинство започна решаването на проблемите - средствата за полицейски униформи вече са отпуснати, изплащат се средствата за специфични дейности на полицаите - около 2 000 лева на полицай", отчете Ангелов.

По думите му има разбирателство в управляващото мнозинство да се решат голяма част от проблемите в полицията.

Днес полицаите излизат на национален протест с искане за по-високи заплати. Според Юлиан Ангелов обаче напрежението няма да ескалира.

"Полицаите и синдикатите са разумни хора и виждат, че реално се предприемат действия за решаване на проблемите в полицията. Въпрос е на разговори и преговори", коментира депутатът от "Обединените патриоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase