Снимка: Булфото

Вината за протеста на полицаите е само на ГЕРБ, обвиниха опозиционните БСП и ДПС.

Макар че днес е професионалният празник на служителите на реда, част от тях няма да се строят със знамена пред храм-паметника "Александър Невски", за да го отбележат тържествено, а ще се съберат пред парламента в знак на недоволство срещу отказа на МВР шефа Валентин Радев да им увеличи заплатите.

Още по темата
"Нека тази година празникът им, на който ще протестират, да е последният им в този вид", призова от името на парламентарната си група Хамид Хамид от ДПС. Той поиска от Радев да чуе полицаите, защото не звучало добре вътрешен министър да каже, че не разбира защо протестират.

Според Хамид е явно, че полицаите излизат на протест и то точно днес, не защото не искат да празнуват, а защото "ножът е опрял до кокала".

"От много години търпят, много години обещаваме, но вече искаме твърд ангажимент и стратегия за решаването на проблемите в МВР, защото проблемите в сектор „Сигурност“ са много, но липсва ясна визия за решаването им", отсече той.

Според червения Иван Иванов пък днес дори и да е празник на МВР, не може да се очаква от полицаите признателност и благодарност за добре свършена работа. Той смята, че това е заради опитите за реформи в МВР, които са показали липса на държавническо отношение към сигурността в страната, особено в последните две години.

"Днес тези, които ще протестират и срещу които беше оказан натиск да не го правят, имат много основания да покажат недоволството си, като липсата на социален диалог е главната причина", отсече Иванов и призова правителството да внесе нов Закон за МВР и да осигури нормални условия на труд на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase