Снимка: архив Булфото

Глобализация, Homo Facebook, трети пол, роботизиране на човечеството и виртуалната реалност отдалечават човека от Бога. Това декларира лидерът на "Атака" Волен Сидеров в доклад пред  Интерпарламентарната асамблея по православие в Рим.

Изказването на Сидеров беше озаглавено "Роботизирането на човечеството отдалечава от Бога и вярата". Извадки от него бяха изпратени до медиите от пресцентъра на "Атака".

"Надявам се с изказванията и решенията тук да помогнем на повече хора да бъдат мислещи и вярващи. Защо наричаме глобализацията безумие, защото тоталното облъчване на хората днес от медиите, от виртуалната реалност и политическата пропаганда, бавно и неотклонно превръща човечеството в роботизирана тълпа", обяви Сидеров.

Още по темата

Според него отделният човек все по-трудно мисли самостоятелно.

"Все по-трудно оцелява моралната база на християнската вяра, която е единствената опора в подвижните пясъци на глобализационното тресавище... Потъването се представя като възнасяне, откъсването от Бога като прогрес", категоричен е той.

Лидерът на "Атака" цитира анализатори, които говорят за нов човек.

"Не Homo Sapiens, а Homo Facebook, не мислещ, просто комуникиращ човек. Без значение с кого и за какво", констатира Сидеров и допълва: "Различни общества за така наречените права на човека започват да измислят трети, четвърти и пети пол. Не им стигат създадените от Бога два пола - мъжки и женски. Искат да надиграят Създателя на всичко видимо и невидимо".

Според него тоталното оглупяване на човечеството работи за печалбите на огромните фирми.

"Затова глобализмът се представя като прекрасен и неизбежен прогрес. А всеки, който го критикува е популист, лош националист, комунист или фашист. Това клише работи в цял свят", заключи още лидерът на "Атака".

В доклада си на международния форум той призовава делегатите да си представят, че се случва катаклизъм.

"Спътников и комуникационен. Че само една седмица в света няма телевизия, интернет, Фейсбук, Туитър и Гугъл. А компютрите са просто пишещи машини. О, ужас! Ще трябва вместо да чукнем в Гугъл за търсената информация да ровим в тези архаични вещи, наречени книги", пресъздава Сидеров и допълва: "Може би ще се наложи дори да мислим със собствените си глави, а не с главите на сценаристите в рекламните агенции и шоу програмите. Не, това е твърде тежко за нас, ще кажат милиарди... Назад към глобализацията!".

Според лидера на "Атака" обаче ще има и хора, които ще се зарадват да има връщане към човешката същност, създадена от Бог и това са хората, за които си струва политици, духовници, държавници и общественици да работят.

"Защото те са надеждата на света. Солта на земята", завършва лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase