Архив: Булфото

Левицата остро осъди заплахите на члена на СЕМ Бетина Жотева към журналистката Къдринка Къдринова. В декларация от БСП настояха, че тя няма място в Съвета за електронни медии, тъй като потъпква свободата на словото.

"Член на СЕМ е проявил недопустимо отношение към уважаван член на журналистическата гилдия. Парламентарната гурпа е длъжна да заяви отношение по този въпрос", настоя Иво Христов от левицата.

Още по темата

"Нарушени са законовите регламенти и етичните правила от член на СЕМ, който е и журналист. За 25 години сме извоювали поне свободата на словото. Член на СЕМ си позволява не само да не го защитава, а да го потъпква по арогантен начин. Подобно поведение е несъвместимо с мястото в тази институция", заяви още соцдепутатът.

Скандалът между Жотева и Къдринова започнал по време на дискусия за бъдещето на радио "България", БНР. В записа, разпространен от Къдринова, се чуват думите на Жотева към нея: "Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става".

Членът на СЕМ продължава разговора: "Подозирам, че ме вкарвате в някаква интрига", а Къдринова отговаря: "В нищо не ви вкарвам. Съобщих информация, която имам от първо лице".

При което Жотева продължава: "Много внимателно, ама много внимателно. Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал. Те поне знаят", казала тя като посочила служителите на СЕМ. Къдринова я попитала дали това е заплаха, а Жотева отвърнала: "Абсолютно. Пред всички!".

Пред Bulgaria ON AIR Жотева обясни, че реакцията ѝ е била наистина емоционална, но изцяло в отговор на неправилното обвинение и случаят е "гигантска неправда".

"Въпросът, който ѝ зададох, беше по информация от достоверен източник. Попитах информацията ми дали е вярна. След като приключих със задаването на въпроса си седнах на мястото и тъй като то беше зад нейното, тя се обърна към мен и ме заплаши", обясни от своя страна Къдринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase