Бойко Борисов. Снимка: БТА

Предпазното съоръжение по границата работи, става добро, направихме много пътища там. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов на въпрос за нападките на опозицията по въпроса със защитното съоръжение по българо-турската граница.

Съоръжението ще бъде "в огромната си част непреодолимо, когато свършат обществените поръчки и бъдат накичени термокамери, видеонаблюдение и с новите автомобили", обясни Борисов.

Още по темата

ДАНС и Държавната финансова инспекция работят по сигналите, ако някой е нарушил нещо, когато двете агенции си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат мерки, посочи той.

"Факт е, че за нашето съоръжение и във Франция, и в Германия, и в ЕК знаят, че сме направили нещо стабилно, добро и всички благодарят за това, че защитаваме добре границата. Това е важно", заяви той.

По отношение на интервю от вчера на президента Румен Радев Бойко Борисов каза, че няма да нарушава добрия тон, макар че имал основания. Той заяви, че е заварил в Министерския съвет секретно постановление на служебния кабинет, което препоръчва да се вземе решение за купуване на самолети "Грипен". Експертите ще решат какво да вземат, каза той.

"Стенограмата за КТБ е в моя услуга. Но от тук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само, ако медиите са вътре или ако се извади монитор, както във ВСС. Няма да допусна след година-две-три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения и някой реши да си направи евтин пиар с това", заяви премиерът.

Бойко Борисов каза, че във връзка със снимки на Пламен Узунов в нацистки костюм и хитлеристки мустаци очаква указ на държавния глава за освобождаване на Узунов, който беше вътрешен министър от служебния кабинет, а понастоящем е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев.

Борисов даде пример за това как той е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав. 10 дена ни разсипахте, виждате как от една шега, сега трябва да му вземе главата, коментира премиерът, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase