Валентин Радев. Снимка: БТА

Лицето, изпратило sms със заплахи на лидера на БСП Корнелия Нинова, в който се споменава и президента Румен Радев, е пуснато на свобода, след като е подписал предупредителен протокол, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в предаването "Тази събота" по bTV. 

Още по темата
По думите му подобни неща се случват постоянно и не бива да се прави новина от темата.

При разговора с органите на реда, задържаният е изразил съжаление за стореното от него и е станало ясно, че е бил силно афектиран по време на извършеното от него.

Заплахите са били отправени в петък, а часове по-късно служителите на ДАНС са го арестували в Пазарджишко.

Вътрешният министър коментира и катастрофите с жертви на  пътя, като посочи, че не проумява защо така се нарушават правилата и няма толерантност на пътя.

По думите на Радев специална проверка ще установи спецификациите на новите автомобили на пътна полиция и дали в тях е заложено да има камери и какви. Акцентът при обществената поръчка за колите е бил да се следят самите катаджии вътре. "Ако няма изискване къде да са камерите, те ще са отвън и няма да има проблем", категоричен е Радев.

Предприели сме необходимото, за да се установят всички подробности, свързани с оборудването на новите патрулни коли за пътна полиция - при доставката на тези 278 автомобила акцентът е бил намаляване на корупцията сред служителите, ще проверим и спецификацията и дали автомобилите отговарят на техническите параметри в заданието, както и какви изисквания са били заложени, уточни министърът.

Той отново потвърди, че няма данни за непосредствена заплаха от терористичен акт към България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase