Снимка: архив Булфото

ДОСТ на Лютви Местан разкритикува ДПС и се зарече да продължи да сваля маската на движението.

Коментарът идва малко след като Мустафа Карадайъ обвини Местан, че е водил еднолична политика като лидер на ДПС и се е опитвал да подменя колективните органи с външни хора. Карадайъ нарече предшественика си предадел и даде да се разбере, че партията никога няма да му прости.

Още по темата

"ДОСТ е цялостен процес, при това изключително болезнен за ДПС, защото представлява силна политическа алтернатива, антипод на голямата Лъжа ДПС", обявиха от партията на Местан в писмо до медиите.

В него ръководството на ДОСТ се зарича да продължи да сваля маската на ДПС и да разкрива "истинската корупционна, олигархична и прокремълска същност на тази партия".

"ДПС не могат да се справят с ДОСТ с политически средства и затова плачат за помощ от държавата за служебно административно елиминиране на партията ни. Остава да се обърнат за помощ и към Москва", пишат още от партията на Местан.

Оттам отчитат, че на последните парламентарни избори ДПС е загубило близо 200 000 гласа.

"Това е само първият етап от освобождаването на българската демокрация от злокачественото политическо образувание, наречено Сараи", завършват от ДОСТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase