Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще съди вестник "Сега" за публикуване на невярна информация, стана ясно на извънреден брифинг в Областната администрация в Бургас.

По думите му срещу него се води негативна пропаганда от изданието, което манипулирало интервю с него.

Припомняме ви, че коментарът, публикуван от вестника, е във връзка със скандала около вече бившият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев, чиято снимка с нацистки поздрав от парижкия музей "Гревен" обиколи мрежите.

В дописката се твърди, че Валери Симеонов сам е обяснил, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд".

"Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село", заявява Валери Симеонов според "Сега".

"Този вестник ще бъде съден. Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, че съм имал шегаджийски снимки в Бухенвалд. Става въпрос за атака срещу правителството. Това се използва за политически цели. Съжалявам, че давам интервю на всеки, който поиска, разчитайки на коректността на журналистите", настоя вицепремиерът.

На въпрос дали би си подал оставката, ако БСП му я поискат, той отговори, че това няма да се случи: "Бих я подал тогава, ако моите партньори и коалиционният ни партньор я поискат. България има нужда от добро правителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase