Снимка: БСП

Никога не поставяйте личния си интерес пред интереса на хората, които представлявате, каза председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с млади политици от Германия, Полша, Унгария, Естония, Чехия, Латвия, Словения, в рамките на програмата за Централна и Източна Европа "Бъдещи лидери" на Фондацията за европейски и прогресивни изследвания.

Основната цел на новата програма е да допринесе за политическото и организационното подновяване на социалдемокрацията в региона, чрез създаване на връзки между поколенията и подобряване мрежата от хора, заемащи изборни и ръководни позиции, съобщиха от БСП.

Нинова е запознала младите участници с приоритетите на родната левица, с промяната, започната в партията и политиките, довели до победа на социалистите в президентските избори и удвояване резултатите на парламентарните.

На фона на тежката криза, която изживяват социалистическите и социалдемократическите партии в Европа, БСП се отличава с възстановяване на доверието и сериозен ръст в подкрепата в България, отчете тя.

"Най-важното, за да бъдете успешни лидери, е да сложите на първо място проблемите на народите си. Да не късате връзката с хората, да не правите безпринципни договорки за власт и пари, да бъдете последователни и да бъдете визионери. Поставяйте си далечни цели с поглед напред. Водещата ви мисъл да бъде за справедливост", посъветва ги Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase