Снимка: bTV

Актьорът Иван Матев, по известен като Супер Любо, се кандидатира на предстоящите парламентарни избори като независим депутат в Старозагорския избирателен район.

Съпругата му Гергана Денева, адвокат, също имала намерения да се кандидатира, но се оказало, че трудно събира подписи, тъй като не е популярно лице.

"Искам да направя пробив в системата, защото досега кандидат, неподкрепен от политическа сила, не е влизал в парламента", каза Матев пред bTV.

Той отсече, че иска да помага в управлението на държавата, но не харесва политиката и заради това кампанията му е по-скоро социална.

"Искам този народ да живее по-добре. Примерно бюджетът за културата е 0,6%, което е обидно ниско, а в същото време имаме повече държавни служители от Холандия, от САЩ", мотивира се Супер Любо.

Иначе той обясни, че привидно регистрацията на един независим депутат е лесна, но пък трябва да събере минимум 1000 подписи на граждани от съответния избирателен район, което е доста сложна задача.

"Ние сме тренирани от системата да мислим в партиен модел. Аз казвам на хората, че съм независим кандидат, а те ме питат от коя партия съм", коментира актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase