Снимка: архив Булфото

Парад на популизма, който още струва на данъкоплатците 14 млрд. лева – така РБ нарече предизборната програма на БСП, приета от червения конгрес през уикенда.

"Това е пладнешки обир в колосални размери", обявиха реформаторите в специална позиция.

Според тях платформата на социалистите представлява "финансов абсурд" и "ляв популизъм", за който нямало пари.

"Предвидените мерки имат само два възможни резултата - шоково повишаване на данъците в страната или тегленето на нови чудовищни заеми", предупредиха от РБ.

Още по темата

От Блока смятат, че идеята за реанимирането на проекти като АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис" и "Южен поток" е грандоманска и няма да доведе до по-ниски цени на тока.

"Тези проекти ще костват на страната двойно повече от обира "КТБ", ще хвърлят България в пълна енергийна зависимост от Путин, ще унищожат енергийната диверсификация, която България осъществява в последните години като надежден член на ЕС и ще замразят доходите в страната за години напред", описаха бъдещето в черни краски Реформаторите.

"БСП за пореден път ще опитат да създадат държавен фонд, под благозвучното име "Индустрия", чрез който на тъмно да прехвърлят по 500 млн. лв. годишно от републиканския бюджет към близките фирми на партийните олигарси", предупредиха още от РБ.

Третият минус на програмата на социалистите била, че тя представлява традиционната фабрика за илюзии на социалистите – гръмки обещания за нереалистични повишения на заплати, пенсии и социални помощи.

"Ако искаме икономически прогрес и растящи доходи, държавата трябва намали данъчната и административна тежест върху бизнеса и гражданите, да контролира строго регионалните монополи, да не позволява съществуването на картели", пишат още от РБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase