Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов се намеси в спора между новоизбрания президент Румен Радев и АПИ.

Той разпореди на министъра на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова да разговаря с Румен Радев и да му разясни процедурата по възобновената обществена поръчка за тол таксите, за да отпаднат съмненията на  Радев, че има някакво нарушение на правилата, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Румен Радев излезе вчера с пост във Facebook, в който твърди, че е "хванал" Агенция "Пътна инфраструктура" в нарушение на разпоредбата на Бойко Борисов да не се обявяват обществени поръчки от настоящата администрация.

Съобщение на сайта на Пътната агенция от 29 декември информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари.

Радев обаче напомня, че премиерът в оставка на заседанието на МС от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки.

От Агенция "Пътна инфрасктура"  пък разпространиха съобщение, за да уверят, че спазват препоръките на Бойко Борисов и уточняват, че обществената поръчка за тол таксите е възобновена на 29 декември, но не е обявена тогава.

Датата, на която е обявена, е преди повече от девет месеца – на 5 април. От правителството пък е одобрена още в края на 2015 година – на 11 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase