Архив: Булфото

Няма шанс ГЕРБ да подкрепи следващо правителство, защото ситуацията в парламента показва, че няма да има стабилно мнозинство, каза зам.-председателят на ПГ на партията Цвета Караянчева пред БНТ.

"Подкрепа за друго мнозинство няма да има, отиваме на избори, защото няма как да се създаде устойчиво и стабилно работещо правителство в 43-ото Народно събрание", заяви Караянчева.

Тя посочи, че ГЕРБ ще направи среща с Реформаторския блок. "Убеждението ни е, че няма как да има стабилност в този парламент. В крайна сметка хубаво е да отидем на избори март месец да видим какво ще бъде мнозинството и тогава да направим едно ново правителство", посочи тя.

Според нея до преди Коледа има възможност да има служебен кабинет, но това зависи и от Реформаторския блок и действията им - дали ще върнат мандата и доколко успешен ще е опитът им да съставят ново правителство, ако решат да опитат.

Жалко е, че новият президент не желае да коренспондира с Плевнелиев, за да може заедно да направят служебен кабинет - трябва да има приемственост, заяви Каранянчева по повод бъдещия служебен кабинет.

Тя призова избрания президент Румен Радев да излезе от сянката на Корнелия Нинова, като посочи, че е необходимо да даде мнение по важни теми. За съжаление двете дами, които говорят от негово име, при това лъжи, ни навличат големи беди, каза още Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase