Снимка: Булфото, архив

Реформаторите са против мажоритарната система на гласуване, съобщи вицепремиерът в оставка Меглена Кунева след заседание на ръководството на блока.

Още по темата

"Реформаторският блок счита, че трябва да има много ясна отговорност и усъвършенстване на системата, но ние не вярваме, че това става през така предложения закон за мажоритарен избор", коментира тя.

Омбудсманът Мая Манолова по-рано днес внесе проект за промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждането на мажоритарен вот, след проведения заедно с президентските избори референдум. Един от въпросите в допитването беше именно за въвеждането на мажоритарна избирателна система.

Реформаторите са обсъдили резултатите от националното допитване, което включва задължителното гласуване, въвеждане на напълно мажоритарна система. Уточнили са позициите си и за Велико народно събрание.

"По всеки от въпросите сме стигнали до общо становище, което утре ще споделим с президента Росен Плевнелиев", отбеляза Кунева, но отказа да съобщи подробности. 

Според нея политическите консултации при държавния глава, които Плевнелиев превежда с всички парламентарно представени партии, са много важни с оглед на динамиката, с която ще се развива политическият процес у нас.

"Няма време за губене, нужна е устойчивост", смята тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase