Снимка: архив, БулФото

Вотът, който получава Румен Радев, е много категоричен. Хората изпитват нещо - някаква неудовлетвореност и затова отидоха да гласуват за човек, който не е свързан със статуквото. Това беше първият коментар на Стефан Данаилов пред bTV, който призна, че е сред тези, които са искали тази кандидатура за БСП.

"Отдавна я чаках тая победа, забравих думата победа какво е", допълни Данаилов, който е председател на Инициативния комитет, издигнал Радев и Йотова.

Той обаче посочи, че приема хладнокръвно победите, както и загубите, защото "веселбата ще трае 24 часа, а това, което се случва в България, изисква сериозност и много работа".

Той посочи, че БСП ще поиска оставката на премиера Бойко Борисов тази вечер. "Ще поискаме оставката на Борисов, независимо, че обяви, че сам ще си я подаде - ще я поискаме, защото трябва да си ходи", допълни Стефан Данаилов.

Големият актьор заяви, че всеки политик има момент, в който започва да губи. По думите му в момента на Бойко Борисов не му е никак леко.

Данаилов каза, че не е вложил отрицателни чувства, когато е нарекъл премиера "Гинко Пружинко".

"Видял съм много паднали политици, дано да не му се случи същото", коментира той.

Данаилов заяви още, че когато е тръгнал по телевизионни студиа, Борисов не е знаел какво е телевизионно студио.

Актьорът допълни, че популистките приказки не са достатъчни и призна, че и от БСП са обещавали неща, които не са изпълнили. Той обаче е убеден, че утре Радев "ще бъде същият в това, което му предстои".

Данаилов напомни, че днес е Световен ден на добротата и призова да бъдем по-добри. Според него Радев и Йотова са първата бяла лястовица на добротата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase