Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Реформаторският блок ще подкрепи Цецка Цачева на втория тур, обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски след Изпълнителен съвет на РБ.

Още по темата

За него на "Раковски" 134 дойде самата Цачева с вицето си Пламен Манушев. На Съвета не участва ДСБ, но беше здравният министър Петър Москов. 

"Призовах лидерите на РБ, без Радан Кънев, да призоват гражданите, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, да ни подкрепят", заяви Цачева, според която изборът е ценностен - има двойка на левицата, подкрепена и от ДПС, и на десницата.

"Нашата двойка гарантира европейското развитие на България и членството в НАТО", каза още тя.

Според кандидата на ГЕРБ обществото ни има нужда от справедливост, което за нея означава продължаване на реформата за съдебната власт.

"Няма да се подвоумя, ако е необходимо, да използвам правомощието на президента да внеса и законопроект за изменение на Конституцията", заяви тя.

Цачева се обърна към активните, към младите хора, към гласувалите с квадратчето "Не подкрепям никого" да я подкрепят на втори тур.

Тя обяви и че е готова да се срещне с кандидата на Блока Трайчо Трайков, за да го пита иска ли червен генерал да стане президент.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase