Снимка: Булфото

Категоричен и безспорен топприоритет на правителството в най-близко време е доизграждането на автомагистралата "Хемус", заяви в Плевен министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя посочи, че търгът за първия участък Ябланица-Боаза вече е факт - разглеждат се офертите и вероятно скоро ще бъде избран изпълнителят. Той трябва да започне работа по първия участък от 10 км.

По отношение на следващия участък - от Боаза до разклона Плевен-Ловеч, и след това - продължението за Велико Търново, също върви тръжна процедура, уточни Павлова, цитирана от БТА.

По думите й има готов идеен проект, като целта е да се направи вече конкретният технически проект и трасе, парцеларният план, за да се направи отчуждаването на земите. “Това се надявам да се случи през следващата година, защото, ако няма обжалвания, реално ще направим техническото проектиране и ще процедираме с областния управител и кмета, за да изберем най-доброто трасе”, поясни министърът.

Тя обясни, че се работи и по другия край на магистралата – за участъка Белокопитово-Търговище. “Целта е да строим от двете страни магистралата, да се срещне накъде при Търново, възможно най-скоро", допълни министър Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase