Синът на Цачева е в ляво. Снимка: bTV

Румен Данговски-младши учи математика и физика в Масачузетския технологичен университет, а решението да получи образованието си толкова далеч от дома е взел сам. В неговата среда никой не го възприема като синът на Цецка Цачева.

"Не го изпратих в Америка, всяка майка би искала децата й да са около нея. Той беше приет и във Великобритания. Но това, с което се занимава - няма по-добро за него", разкри кандидат-президентът пред bTV.

Румен е категоричен, че всички успехи, които има в науката досега са лично негови, а майка му го подкрепя и съветва. Той не се е хвалил с това, че майка му се е кандидатирала за президент на България, тъй като приятелите му не го познават в светлината на родителите му. 

"Тя е страхотна майка, за всеки проблем изхожда от презумпцията, че има решение. Тя е добър житейски съветник, готви страхотно и прави много хубав кекс", сподели още Румен.

Той е приятел със сина на Корнелия Нинова - Рафи, и не вижда нищо странно в това. Просто родителите им са поели по друг път.

Самата Цецка Цачева коментира, че не крие семейството си и в частност съпруга си Румен Данговски.

"Кампанията не е семейно състезание, а екипно", смята тя.

Тя определи като шега на премиера етикета "майка на нацията" - явно е дал оценка за това, че тя ще изпълнява задълженията си с любов, отговорно и закрилящо – като майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase