Архив: Булфото

Като гнусни спекулации по адрес на патриотите определи обвиненията, че зад поправката в Изборния кодекс, която ограничава броя на секциите в чужбина до 35, стоят депутатите от ПФ, съпредседателят на коалицията и кандидат за президент Красимир Каракачанов.

Той категорично отрече, че патриотите са искали да ограничат правото на българите зад граница да дадат вот за предпочитания от тях претендент за държавен глава.

Още по темата

"Искам ясно да заявя, че първоначалният текст, който предложихме, беше да се даде възможност на всички българи в ЕС да гласуват като се разкрият секции, където има нужния брой подписи, а ограничението да бъде наложено само по отношение на страните извън ЕС, за да се намали намесата на Турция в политическия живот на страната ни", коментира Каракачанов.

Според него доказателство за правотата на патриотите е изказването на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че Западна Тракия също принадлежи на турците, което разбуни духовете в Гърция и накараха гръцкото външно министерство да предупреди Ердоган да уважава международните споразумения.

Макар че вече стана ясно, че изявленията на Ердоган са били предадени неправилно от агенция АНА-МПА, Каракачанов беше категоричен, че подобни тези турският президент изказва не за първи път.

"Изказването на турския президент показва, че нашата теза е била основателна, защото изборите, които се организират там за българите, са под натиск", обвини той.

Воеводата настоя правителството ни и външното ни министерство да заемат ясна и категорична позиция подобна на тази, която зае Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase