Архив: Булфото

ГЕРБ реагираха остро на подкрепата, която ДОСТ дадоха на кандидата им за президент Цецка Цачева. По-рано днес Лютви Местан обяви, че партията му ще работи активно за избирането на Цачева. Той уточни, че подкрепата му е непоискана и не е водил разговори нито с кандидатката, нито с Бойко Борисов.

"Бих се обърнал към г-н Местан така: А ако той утре сутринта, ставайки, види, че аз копая в двора му и ме попита - "Какво правиш тука, в моя двор?  Защо копаеш?" и аз му кажа "Айде бе, не стига, че дойдох да копая, ами питаш и защо копая", описа ситуацията зам.-шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.

Още по темата

Той добави: "Някой да го е викал, да го е молил? Никой! Питайте го него! Имам чувството, че има някакъв друг замисъл в това", каза още Велчев.

От ГЕРБ коментираха остро и подкрепата на ДПС за Пламен Орешарски.

"Днес ДПС не са на работа, правят си кампания, за да подкрепят Орешарски, същият, когото преди година и половина свалиха", посочи депутатът от Георг Георгиев. 

ГЕРБ дадоха брифинг, за да протестират срещу липсата на депутати от БСП и ДПС в пленарната зала. Заради малкото депутати на няколко пъти кворумът бе на косъм и заседанието бе заплашено от прекъсване. 

"Двете партии, които най-много настояваха за заседания и обявяваха, че се убива и унижава парламентът... От едната има едва десет човека, останалите, естествено с коли на парламента, си повреждат кампанията. Другите имат наглостта да си правят пак предизборна кампания", каза Велчев по адрес на БСП и ДПС. 

Според него целта е била депутатите от ГЕРБ и партиите, които го подкрепят, да стоят в залата, а опозицията да си прави кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase