Снимка: БТА

България ще подкрепи санкции срещу Русия заради бомбардировките над Алепо, това съобщи премиерът Бойко Борисов преди началото на срещата на върха на ЕС, която започна днес в Брюксел.

Още по темата

 
Отношенията между ЕС и Русия са в дневния ред за утре, но след като германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд не изключиха въвеждане на санкции, повечето лидери коментираха въпроса.
 
„Санкциите вредят на икономиката, бизнеса, на селското стопанство, но има нещо по-важно от икономическият интерес – човешкият живот, хуманизма и ценностите. Ние ще ги защитаваме докрай“, заяви Борисов.
 
Той напомни, че е бил за сваляне на ограниченията, които ЕС прилага срещу Русия заради окупацията на Крим, но добави, че случващото се в Алепо през последната седмица е недопустимо.
 
„Ако санкциите ще върнат всички на масата на преговорите, аз съм „за“, заяви Борисов.
 
По-рано председателите на ЕНП, на европейските либерали и на зелените в Европейския парламент Манфред Вебер, Ги Верхофстат и Ребека Хармс, изпратиха писмо до шефа на Европейския съвет Доналд Туск, в което настояват да бъдат въведени по-строги санкции срещу Русия.

Те искат да бъдат насочени конкретно към президента Владимир Путин и към най-близкото му обкръжение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase