Снимка: архив, Bulphoto

Служители на областната управа в София в момента опразват партерния етаж на "Позитано" 20, където е централата на БСП и въвеждат частни лица. Това обяви в кулоарите на парламента шефката на социалистите Корнелия Нинова.

Тя обясни, че това става докато БСП цял ден е в парламента заради дебатите по търговското споразумение с Канада, които социалистите предизвикаха.

Още по темата

"В този момент, с пълномощно на Лиляна Павлова и областната управителка на София влизат на "Позитано", вадят партерните помещения и въвеждат частни лица", каза Нинова. Тя обясни, че се опразват кабинетите на Илияна Йотова и на други социалисти, които са лицето на сградата. 

Лидерката на БСП нарече това предизборен натиск. Тя определи като предизборно сплашване и обвинението срещу бившия енергиен министър Петър Димитров за закупуването на реактор за АЕЦ "Белене". 

"Това е част от предизборната кампания, опит да притискат и сплашват опозицията", каза тя и обясни, че Димитров е невинен до доказване на противното. 

"Трябва да кажа: Г-н Борисов, няма да ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх, но само ни амбицирате", каза още Нинова. 

Тя обясни, че сградата на "Позитано" 20 е на държавата, а БСП са само наематели.

Dnes.bg припомня, че след 20 години дела Софийския градски съд е уважил искането на 12 от 20 реститути да си върнат част от сградата на червената централа. Окончателното решение е взето през август. 

Днес социалистите внесоха и искане за създаване на анкетна комисия срещу картела на горива в деловодството на парламента. Искането им получи подкрепа на всички депутати без ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase