Снимка: архив, БулФото

Реформаторският блок и ГЕРБ ще подпишат съвсем скоро анекс към коалиционното споразумение, който няма да е подписан от партията на Радан Кънев Демократи за силна България.

Надеждите на управляващите реформатори са тогава да бъдат махнати и кадрите на ДСБ, които са останали в различните ведомства, пише "24 часа".

Нещо повече - назначенията на хора от ДСБ дори продължават, и то по предложение на останалите реформатори, стана ясно от реплики на премиера Бойко Борисов на извънредното заседание на управляващите в петък.

Преди шест месеца, когато премиерът Борисов бе на заседание в Брюксел, депутатите от ГЕРБ се събраха и заявиха: "Щом ДСБ твърдят, че са опозиция, а хората им са се бетонирали във властта, нека премиерът ги освободи". Тогава Цвета Караянчева извади списък с 19 кадри на ДСБ в държавното управляние, чието уволнение ГЕРБ иска. 

От списъка отпаднаха двама от хората на Радан Кънев, които подадоха оставки. Първи бе Стоил Яков, директор на борда на директорите на "Терем". За него Караянчева разказа, че е лично назначение на лидера на ДСБ. Освен това дружеството било източвано с корупционни схеми, а парите отивали в партията Демократи за силна България.

След него от списъка отпадна и Цветомир Петров, зам. областен управител на Варна, който също подаде оставка. Останалите 17 души и към днешна дата заемат постовете си.

В МВнР те са най-много: Христо Ангеличин, зам.-министър на външните работи, който управлява администрацията и обществените поръчки на Външно; Георги Стойковски, съветник на външния министър; Десислава Прошкова, съветник на външния министър; Мартин Табаков, съветник на външния министър; Иларион Иларионов, съветник на външния министър; Асен Агов, съветник на външния министър; Ирена Тодорова, съветник на външния министър; Никола Ненов, експерт в политическия кабинет на външния министър; Биляна Боева, секретар на Христо Ангеличин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase