Снимка: архив, Bulphoto

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева не се срамува от членството си в БКП. "Това е моята биография, това съм аз", заяви тя пред Нова тв.

Цачева разказа, че като студент в Юридическия факултет на Софиския университет, е била активен човек и логично са й предложили да се присъедини към партията. Тя бе категорична, че не е била номенклатурен кадър.

Още по темата

Кандидатът на ГЕРБ за "Дондуков 2" коментира мандата на сегашния президент Росен Плевнелиев. По думите й това са били сложни години: "Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка".

Цачева отрече мъжът й да е участвал в приватизацията на "Булгартабак" и съобщи, че той сега работи в РВД и взима 1200 лв. на месец.

Кандидатът за президент разказа и за сина си, който е блестящ математик. "Още от четвърти клас учи математика", обясни тя. В момента синът е учи в Бостън.

"Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да следва в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност", разказа тя.

Цачева разказа още, че живее с парите, които получава от заплатата си в Народното събрание. Имала и малък наем от 250 лв. от кантора в Плевен. Нямала кредити, но имала кола на лизинг.

Според нея най-лошото й качество е, че е много строга, когато говори по работа.

"Не мога да обясня с прости думи нещата, така че хората да ме разберат", сподели още Цецка Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase