Снимка: БСП

Социалисти се включиха в протест пред Министерския съвет срещу правителството заради резултата за страната ни след гласуването за генерален секретар на ООН и този на предложената от кабинета на Бойко Борисов кандидатура на Кристалина Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Според лидера на БСП-София Калоян Паргов от ГЕРБ за пореден път са доказали, че олигархичните интереси са по-важни от достойнството ни. Паргов е поискал Кристалина Георгиева да се откаже от поста на еврокомисар и да бъде отзована от правителството.

Янаки Стоилов смята, че решенията в България все повече се взимат под външен натиск. Според него под същия натиск правителството се огъва и когато става въпрос за бежанци, когато се получават дребни подаяния от ЕС, за да бъдат те алиби утре от България да се иска още повече.

"Управляващите достигнаха граница, която не може да позволим да бъде премината. Този кабинет трябва да си ходи или просто политика в България няма да има", е заявил Александър Симов, член на ИБ на НС на БСП. По думите му сегашният премиер трябва да носи отговорност.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase