Снимка: БТА

Влизайки в пленарната зала Цецка Цачева може да успокои всички страсти на политическо противопоставяне, което има от 8 парламентарни групи. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията по време на обявяването на кандидатпрезидентската двойка, предаде "Фокус”.

"Това е човекът, който може да балансира. Това е човекът, който може да има собствено мнение, може да го отстоява”, заяви Цветанов.

Още по темата

По отношение на кандидата за вицепрезидент на партията, Цветанов коментира, че той е човек, който може да защитава националните интереси на страната.

"Вицеадмирал Манушев беше предложен от структурите на ГЕРБ в област Варна като гражданска квота и до ден днешен той изпълнява тези си функции като такъв и не е член на ГЕРБ, но това не го прави по-различен, това не го прави по-безинтересен. Това е човек, който може да защитава националните интереси на Република България с неговите качества и да подпомага дейността на г-жа Цецка Цачева”, заяви Цветан Цветанов.  

Цветанов посочи още, че предстои да бъде избран заместникът на Цецка Цачева за председател на НС.

"Председателят на Народното събрание, който ще бъде избран трябва да бъде възприет и от опозицията, защото искаме да имаме диалог с всички парламентарно представени групи. Ще поговорим поне с партиите, с които формираме парламентарното мнозинство”, заяви той.

Цветанов посочи, че остава начело на парламентарната група на ГЕРБ.

"Това, което правя в парламента в момента при това многообразие от партии. Трябва да разговаряме с всеки,трябва да чуем различното мнение, дори опозицията е част от решаването на много от проблемите, които са пред България. Ние правим всичко възможно и аз като председател на ПГ на ГЕРБ да консолидираме и формираме мнозинства”, заяви Цветанов.

Попитан дали Цецка Цачева е по-добър кандидат за президент от Росен Плевнелиев, Цветанов коментира, да не се дава оценка на сега действащия президент Плевнелиев.

"Президентът Плевнелиев имаше един доста тежък и много сложен мандат, защото имаше два предсрочни избора. Той имаше конституционно право да направи служебни два кабинета, които да проведат нормалното провеждане на изборите”, заяви той и посочи, че трябва да му се отдаде заслуженото, че през септември месец е подписано споразумението с ЕК за новия финансов програмен период, който е стартирал на 1 януари 2014 г.

"На премиера Орешарски два пъти беше връщано това споразумение, което те бяха подготвили. Така, че служебният кабинет на Росен Плевнелиев го финализира, а сега в момента колегите наваксват изостаналото”, посочи Цветанов. По думите му Цецка Цачева при всички положения ще се различава от всички президенти досега, защото това ще бъде първата жена, избрана за президент на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase