Снимка: БТА

Държавата ни няма единна позиция за овладяване на проблема с бежанците, смята зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той даде за пример перманентно, по думите му, сменящата се позиция на министър-председателя какъв да е нашият подход - "от добре дошли на г-жа Меркел до всички вън на г-н Орбан".

Още по темата
Според Румен Петков вина обаче има и президентската институция.

Бившият МВР шеф отчете, че МВР и правоохранителната система не могат да отговорят колко са чужденците, които живеят на свободни начала у нас и откъде взимат пари за това. Заради това Румен Петков призова за мерки, “да се намери решение за връщане на бежанците в страните на произход”.

Не може да не разбираме, че става въпрос за промяна на генофонда на Европа, на ценностната система, смята още Румен Петков.

Той определи като “закъсняло като реализация” предложението на премиера Бойко Борисов на срещата във Виена за затваряне на европейските граници и изграждане на приемни лагери, извън територията на ЕС. Все пак Петков подчерта, че е хубаво, че премиерът все пак е настоял за това.

АБВ определя промените в закона за МВР, които започнаха на второ четене в пленарната зала миналата седмица, като законодателна катастрофа. Не се решава техническото и материалното оборудване, проблемите, свързани с битовата престъпност. Единственият сигурен резултат на този законопроект е понижаване доверието в МВР и повишаване на професионалния стрес в системата, заключи депутатът Светослав Белемезов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase