Снимка: архив Reuters

Защитата на границата ни от мигрантите се оказа първостепенната задача за националистите в парламента. И от ПФ, и от "Атака" призоваха да се засилят мерките, за да се спре бежанският поток.

"България трябва ясно да покаже, че няма да позволи да бъде превърната в погранично гето на ЕС и карантинен лагер за настаняване на придошли от целия свят авантюристи", отсече съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Националистът призова управляващите ясно да заявят, че България едностранно замразява изпълнението на Дъблинското споразумение и няма да приеме нито един човек от тези, които европейските държави искат да ни върнат.

Той смята, че успоредно с това българското правителство трябва да поиска средства за охрана на външната граница на ЕС.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за единство сред политическата класа във времената на криза.

"Това не е политически компромис, а здрав разум", каза той в изказването си на старта на новия парламентарен сезон.

Националистът похвали управляващите и премиера Бойко Борисов, от когото чул да казва неща, които националистите говорят от дълго. Едно от тях било, че държавата дава повече за мигрантите, отколкото за пенсионерите.  

Според Сидеров Европа може да се справи с кризата, само ако нейните лидери се еманципират от САЩ. Те трябвало да признаят и че източникът на европейската криза за действията на Америка в Близкия Изток.

Той обвини президента Росен Плевнелиев, че е влошил положението на България с позата си на "ястреб".

Волен Сидеров предупреди, че се подготвя преместване на ядрено оръжие от Турция в Румъния, което щяло да превърне България в мишена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase