Снимка: архив, Булфото

Има преизпълнение на приходите в хазната, ще продължим да подкрепяме общините в страната. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща в областната управа в Шумен с кметове на общини от Шуменско, Търговищко и Разградско. На срещата присъстваха още министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и кметовете на Айтос и Казанлък.

Целта ми е да няма населено място без водоснабдяване, във всяко едно населено място в страната да се прави по нещо и хората да живеят по-добре, заяви Борисов във връзка с отпуснатите милиони левове от правителството за инфраструктурни обекти на общините в страната.

Независимо кой от коя партия е винаги съм казвал, че само един месец преди изборите броим партиите, през другото време всеки от нас е избран да прави така, че хората от неговото населено място да се чувстват по-добре.

Ако нямаше звена за борба с контрабандата, не случайно и колегите от другите партии ни подкрепят в това отношение, ние нямаше да може да даваме тези субсидии, които даваме в момента, посочи Борисов.

Той отбеляза, че се е постарал да спази всички поети ангажименти към съответните кметове, отпуснатите средства са извън европрограмите и грантови схеми, за да може хората да усетят, "че когато говорим, че събираме повече, това не е самоцел".

Борисов посочи, че ако продължава да се събират повече приходи в бюджета, ще може да се помогне повече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase