Снимка: БТА

Георги Първанов и Ивайло Калфин все пак може да се кандидатират за президент и вицепрезидент, но това решение ще бъде взето в периода между 10 и 20 септември.

"Ние оттеглихме своите кандидатури в контекста на преговорите с БСП, с идеята да стигнем до единна кандидатура. Направихме го искрено. Сега се връщаме на изходната точка. Нашите кандидатури – тези с г-н Калфин, остават на дневен ред. Има и други, които ще разгледаме внимателно. Сега не бързаме", заяви лидерът на АБВ пред Нова тв.

Още по темата

Той поясни, че с Гергьовден имат споразумение за подкрепа на президентските избори. Възможно е и договорка с партията на Татяна Дончева, както и с други партии.

"Може да гледаме повече от двете кандидатури, за които стана дума", допълни Първанов. 

Той коментира още, че Мая Манолова също е силен кандидат, която е била елиминирана силово, административно от битката. Кандидатурата на Татяна Дончева също би била силна за "Дондуков" 2.

Според Първанов случилият се разрив с БСП е меко казано "предателство", това е подло, настоя той.

"Издигаме обща кандитатура в лицето на генерал Румен Радев. Те предлагат име на коалицията БСП -АБВ, ние "Коалиция за България". Не мога да повярвам, че се разделихме заради името на коалицията?!. Има ли някъде споразумение, където е записано, че едната партия е наровнопоставена? Радев се скри. Обяснението е, че имал много телефонни разговори. Преди срещата ме уверяваше, че всичко е наред. Предлагахме неговата кандидатура да бъде надпартийна, а се случи точно обратното. Корнелия Нинова си присвои кандидатурата. Той се превърна въ фигура не просто на една партия, а на един човек", отсече той.

Георги Първанов сподели, че не се е карал с Румен Радев. "Генералът беше употребен", категоричен бе лидерът на АБВ.

Според него храта около лидера на БСП Корнелия Нинова са отписали президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase