Снимка: архив, Bulphoto

Командирът на бойната авиация в оставка ген. Румен Радев е възможен кандидат-президент на БСП, потвърди лидерът на лявата партия Корнелия Нинова.

"Ген. Румен Радев е една от номинациите на Конгреса. Тя ще бъде обсъдена", призна тя пред bTV. Тя добави, че на преговорите за обща лява кандидатура БСП ще отидат с повече предложения, но не пожела да назове имена.

"Днес има Изпълнително бюро. Ще решим и на пресконференцията може би ще кажем какво ще правим", каза още Корнелия Нинова.

Мотивът за оставката формално е навършени години за пенсиониране и подготвяната съвместна охрана на българското въздушно пространство, потвърдиха от Военновъздушните сили.

Що се отнася до кандидата за президент на ГЕРБ, Нинова заяви, че е много вероятно премиерът Бойко Борисов да се кандидатира, но беше категорична, че тя няма да го направи.

Преди време Борисов призова Нинова да се изправят в битка за "Дондуков 2".

"Когато Борисов няма отговори на сериозни теми, прибягва до закачки. Няма да съобразявам политиката на партията с неговите променливи настроения – на ден по три пъти. Аз няма да се кандидатирам, хората са ме избрали за лидер на партията, имам друга задача – да го победя на парламентарни избори", коментира Нинова.

Според нея твърдението, че АБВ преговаря с ГЕРБ за кандидат-президентска двойка Бойко Борисов и Ивайло Калфин е спекулация. Ако това е вярно, е некоректно от страна на АБВ.

Корнелия Нинова още веднъж изказа подозренията си, че излъчването на събора на Бузлуджа е спряно от някой с много власт и е най-вероятно това да бъде премиерът Борисов. По думите й няма кой друг да спре сигнала на три различни телевизии. "Подозирам и пуснах показания до главния прокурор", каза тя.

Лидерът на БСП коментира и кампанията "Аз съм БСП". Тя заяви, че не харесва клипа и подчерта, че това е кампания по идея на лидера на ПЕС Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase