Снимка: Булфото, архив

Най-добрият вариант за ВМРО за явяване на предстоящите президентски избори е в рамките на широк патриотичен субект, който да включва нашите колеги и съмишленици от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) и партия "Атака", заяви в Благоевград евродепутатът и заместник-председател на партия ВМРО Ангел Джамбазки.

"Ако успеем да постигнем политическо споразумение между тези три политически субекта, всеки един, който се заявява по някакъв начин като родолюбец или патриотичен политически субект, ще иска да бъде част от подобна формация, най-малкото с оглед на бъдещи парламентарни избори", смята Джамбазки.

По думите му едно такова обединение ще има относително голяма политическа тежест.

"Иска ми се да вярвам, че съвместна кандидат-президентска двойка с такъв профил може да се бори за второ място и балотаж", каза Джамбазки, цитиран от БТА.

Според него кандидат-президентът трябва да бъде човек, който осъзнава ясно българския национален интерес в тази ситуация, в която се намираме.

"Трябва да е човек, който ясно осъзнава необходимостта, защото ще бъде главнокомандващ, а не диригент на певчески хор", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase