Снимка: Булфото

Общ преглед

Опашка от опечалени се изви за "последно сбогом" с бившия вицепремиер от времето на комунизма Григор Стоичков. Някогашната дясна ръка на Тодор Живков почина на 90 години в събота.

Сред дошлите да го изпратят имаше политици от БСП, бивши министри и кметове както и хора от артистичните среди. Съболезнователно писмо изпрати и сегашният министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Още по темата
"Сбогом, татко, благодаря ти за всичко. Обичам те..." Така завърши словото си Йорданка Христова. Григор Стоичков бе неин свекър. Тя е била до него до последния му дъх, пише "24 часа".

Съболезнованията приемаха синът на Григор Стоичков, неговият син Томи, Йорданка Христова с дъщеря си Ивана и сина си Григор.

Сред хората, дошли да изпратят бившия партиен и държавен функционер бяха експремиерът Георги Атанасов и жената с която живее - Ани Спанчева, бивш зам.-министър на образованието. Сред опечалените бяха и бившият вицепремиер и министър на културата от Живково време Георги Йорданов, някогашният кмет на София Петър Междуречки, съветникът на Живков Костадин Чакъров, Янчо Таков със сина си Иван и др.

БСП беше представена от депутата Стоян Михайлов, внук на бившия секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов, Евгени Узунов, Ваня Добрева и др.

Последно сбогом с Григор Стоичков си взеха актрисата Слава Рачева, режисьорите от БНТ Нушка Григорова и Петър Бакалов, министърът на земеделието в първото правителство на Борисов - Валери Цветанов, бившият шеф на архивите Иван Комитски и др.

Траурно слово произнесе Георги Йорданов. Той говори за младежките ремсови години на Гргор Стоичков и за активното му участие в изграждането на социализма. Ваня Добрева прочете съболезнователно писмо от градския съвет на БСП.

Към края на прощаването с починалия дойде лидерът на БСП Корнелия Нинова с красив букет. Тя чинно изчака на опашката и ги положи до тялото на Григор Стоичков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар