Снимка: Булфото, архив

Според най-голямата организация на БСП, тази в София, хаотичните действия на българското правителство създават директни проблеми за националната ни сигурност.

Заради това ГС на БСП-София настоява България да заяви своята категорична позиция, че няма да участва във враждебни действия срещу Русия по време на предстоящата среща на върха на НАТО.

Освен това социалистите искат правителството да работи за нормализиране на отношенията с Москва.

"Дневният ред на срещата на Алианса предвижда обсъждане на засилване на колективната отбрана и политиката на възпиране, включително с увеличаване на военното присъствие на източния фланг, както и осигуряване на стабилност отвъд границите на НАТО чрез близко сътрудничество със съседни страни както на юг, така и на изток. Ние настояваме България да заяви, че няма заплаха от агресия от страна на Русия и да се обяви категорично за премахване на санкциите, за възобновяване на стратегическия диалог", пише в позицията на БСП- София.

Според червените България трябва да отхвърли всякакви действия в Черно море, които биха допринесли за ескалация на напрежението между НАТО и Русия.

"В тази насока следва да се реализира и новата 5-годишна Европейска глобална стратегия за външна политика и сигурност, разработена от екипа на Върховния комисар на ЕС по външна политика Федерика Могерини. Изразяваме надежда, че на предстоящия исторически форум на НАТО страните-членки ще търсят решаване на световните и регионалните проблеми чрез сътрудничество и солидарност", пише още в позицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase