Снимка: Булфото, архив

Няма непосредствена заплаха от тероризъм за страната, нито конкретни сигнали. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която беше изслушана от парламентарната комисия за контрол на службите.

Тя посочи, че мерките, които се предприемат, следват логиката, че в близост до България има усложняване на ситуацията.

Министърът коментира проектът за Закон за тероризма, като заяви, че той урежда по нов начин отношенията между институциите. Председателят на комисията Димитър Лазаров от ГЕРБ посочи, че за първи път с този закон се споменава ограничаване на правата на гражданите и това било обсъдено днес. По думите му обаче другата гледна точка е, че при терористичен акт също се ограничават правата на гражданите. 

Още по темата

Министър Бъчварова отрече да е казвала, че служителите на МВР, участвали в престрелката преди дни в столицата, трябва да бъдат наказани. Тя добави, че съдейки по информацията, с която разполага, не смята, че това трябва да се случи.

Димитър Лазаров коментира, че т.нар. паравоенни формирования са на вниманието на институциите и са били предмет на обсъждане днес, а Румяна Бъчварова допълни, че МВР работи по всички групи, които нарушават обществения ред.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase