Снимка: БТА

Парламентарното сътрудничество, транспортната свързаност и реализацията на инфраструктурни проекти, които България предстои да развива, бяха основните теми на срещата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Чжан Дъцзян.

Българска парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, е на официално посещение в Китай, съобщи пресцентърът на Народното събрание.

Сътрудничеството между Общокитайското събрание на народните представители и българския парламент ще продължи да се развива, заяви на срещата председателят на китайския парламент Чжан Дъцзян. Според него има възможност за по-тесни контакти между парламентаристите от двете страни по линия на постоянните парламентарни комисии и на групите за приятелство в двете законодателни институции.

Между Китай и България има отлично политическо сътрудничество, основаващо се на доверие и приятелство, посочи на срещата председателят на Народното събрание. Тя подчерта, че потенциалът на България като част от големия пазар на ЕС и важното място на Китай в световната политика и икономика създават благоприятни предпоставки за задълбочаване на ползотворното и резултатно сътрудничество.

За нас приоритет е увеличаването на китайските инвестиции в България, разширяването на обема и разнообразието от български продукти на китайския пазар и стимулирането на туристическия обмен, заяви тя

В състава на делегацията, която е на официално посещение в Китай, са заместник-председателите на Народното събрание Янаки Стоилов, Красимир Каракачанов и Явор Нотев, съпредседателят на Групата за приятелство България - Китай Димитър Бойчев, членовете на Групата за приятелство България - Китай Джейхан Ибрямов, Борислав Миланов и Росен Петров, председателят на Комисията по отбрана Михо Михов, заместник-председателят на Комисията по културата и медиите Ирена Соколова, както и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase