Снимка: Bulgaria On Air

В полето на глупостта на България не е сама, обяви каза художникът Анри Кулев пред Bulgaria ON AIR, който коментира образа на Brexit през очите на карикатурата.

"Самите англичани не знаят какво точно се случва. Човечеството е прекалено голямо, за да се съсредоточим само в една точка. Нищо страшно няма, нека излязат англичаните от ЕС. Опитите за нов референдум са абсурд. Ситуацията е илюстрация, че в полето на глупостта България не е самотна", каза Анри Кулев.

Според него "единността е еманация на фалша и всичко е едно чудовищно фалшименто".

"Прокрадват се обидни и нахални български коментари как старите съсипват бъдещето на младите. Дайте шанс на възрастното поколение във Великобритания, нали това е демокрацията. Нека оставим Англия на Англия", призова карикатуристът.

Анри Кулев добави, че анимацията "Пук" вече е показана в софийските и варненските кина. Той е на мнение, че много малко хора се занимават с българска анимация, но не се чувства обиден от този факт.

"Обидно е, когато се говори, че българското кино се определя като слабо, а не се прави аналог с държавата. Цяло щастие е, че "Пук" се случи. Надеждите ни са, че с добрината си тези филми биха внесли яснота в детския живот. Да се мисли за комерсиален успех е смешно", разясни творецът.

Той добави, че Националният филмов център трябва да бъде поддържан от Министерство на културата, тъй като това е негово задължение. Въпреки това подкрепата никога не е достатъчна.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase