Снимка: архив Булфото

БСП ще проведе общопартийното си допитване кой да бъде червеният канидадат за президент сред 120 членове на партията. То ще се състои от 27 юни до 3 юли.

Ръководството на БСП ще се съобрази изцяло с резултатите за президентските избори през есента. Това обяви във Велико Търново Весела Лечева, която е член на националното ръководство на червената партия.

Анкетната карта включва два въпроса, уточни областният председател на БСП във Велико Търново Валентин Ламбев, цитиран от БТА.

Целта на първия въпрос е да се разбере нагласата на социалистите по какъв начин партията трябва да участва в изборите - самостоятелно, в коалиция, като подкрепи кандидат на друга партия или организация, или с подкрепа за кандидат, издигнат от инициативен комитет.

Вторият въпрос очертава възможните партии, с които БСП може да проведе преговори за издигане и подкрепа на общ кандидат, отбеляза Ламбев.

Изброените възможности са за партиите от Коалицията "БСП лява България", АБВ, "Атака", ВМРО, "Движение 21", ДПС, НФСБ и други формации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase