Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов начерта успехите на страната ни пред Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара. Сред тях той посочи ниските данъци, ръста от 3% и усвояването на евросредствата по най-рационалния начин.

Още по темата
"Там, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка", каза министър-председателят.

Той се обърна към немския бизнес, че и той се възползва всеки ден от евросредствата в България - чрез пряко участие в обществените поръчки или индиректно във връзка с производството и спедицията.

Борисов заяви още, че Германия е приоритетна за България: "В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране", каза той.

Премиерът коментира и някои от проблемите, пред които е изправена страната ни - бежанската криза и приемането ни в Шенгенското пространство.

По повод отстояването на позиции на България пред Европейския съюз, Борисов обяви: "Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите".

Заедно с Борисов гост на Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара бе и вицепремиерът Томислав Дончев.

Приветствие към делегатите отправи и Н. Пр. Детлеф Лингеман, посланик на Федерална република Германия в Република България. На събитието присъстваха и над 100 представители на фирми членове на камарата – български, германски и други чуждестранни компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase