Снимка: НФСБ

Председателят на НФСБ и съпредседател на ПФ Валери Симеонов бе награден с най-високото отличие, което се дава за особени заслуги към Република Армения - Медал на честта, съобщиха от НФСБ.

Отличието му е връчено в Ереван от заместник-председателя на Народното събрание на Армения Ермине Нагдалян. Така Симеонов става първият български политик, получил такова високо отличие от новата законодателна власт в Армения.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от Патриотичния фронт Валентин Касабов, Христиан Митев и Димитър Байрактаров са на двудневно посещение в Армения.

По време на срещата Ермине Нагдалян е изразила благодарност на българския парламент за приетата декларация, с която бе признато масовото изтребление на арменци в Османската империя през периода 1915 - 1918 г., като е подчертала личната заслуга на Валери Симеонов и неговата партия НФСБ 24 април да бъде определен в България за Ден на възпоминание на жертвите на геноцида, отчита БТА.

По покана на ръководството, представителите на НФСБ са присъствали на честването на 24-ти май и 50-годишния юбилей от създаването на училище "Пейо Яворов" в Ереван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase