Снимка: Reuters, архив

Над 100 000 лева е готов да даде парламентът от бюджета си за ремонт и гуми на депутатските автомобили. Това става ясно от две обществени поръчки, публикувани в последните дни на сайта на Народното събрание. 

С едната от процедурите се обявява обществена поръчка за доставка на 280 броя зимни и летни гуми за автомобилите на Народното събрание. От документацията става ясно, че парламентът е готов да даде за тях до 41 666 лева без ДДС. 

128 от гумите трябва да са зимни, 152 - летни. Повечето са с различни експлоатационни и функционални характеристики.

Според техническата спецификация гумите трябва да са нови и оригинални, произведени след 1.07.2015. Изисква се  клас за енергийна ефективност, с клас за сцепление на мокра настилка и др. 

С другата обява се информира за открита процедура за годишен ремонт на автомобили. Става дума за 14 коли - 1 брой БМВ 316i, 12 броя БМВ 318i и един Ленд Роувър Freelander 1,8P. Обявената цена е до 66 666 лева. 

Изискванията към участниците в процедурата са за годишна диагностика и ремонт на двигатели, горивна уредба, електрическа система, ходова част, кормилно управление, спирачна уредба, тенекеджийски и бояджийски услуги и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase