Снимка: Булфото, архив

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева е била изненадана от призива на ДСБ да се номинира Росен Плевнелиев за втори президентски мандат. Такава идея не е обсъждана в рамките на Реформаторския блок, призна тя пред BTV.

"Това много пречи на РБ да работи, както трябва", заяви Кунева.

Според нея ДСБ никога не са били изолирани от събрания на Реформаторите, като последното е било миналия вторник. "Тогава нямаха такива идеи за обсъждане", подчерта още тя.

Кунева увери, че управлението е стабилно въпреки оттеглената подкрепа на АБВ и оставката на Ивайло Калфин.

Образователният министър коментира и сравнението с Маргарет Тачър, което се наложи при поемането напоста в МОН. "Аз не съм желязната лейди на българското образование. Ставаше въпрос дали, ако някой е без академична степен, може да бъде министър на образованието. Това беше едната от линия, по която протекоха атаките срещу мен", обясни тя.

На въпрос как се регулира създаването на учебници тя обясни, че в момента всеки преподавател решава кой учебник да използва. "Освен това децата в момента боравят с таблети и начините да се направи един урок интересен са повече от един", разясни просветният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase