Снимка: архив Булфото

Раднево, Гърмен, Катуница и всички други като тях са симптом на тежка болест на българската държавност. Всяко поредно замазване на проблема ще доведе до неговото задълбочаване. Основната причина за случващото се в момента в Раднево е усещането за безнаказаност на циганската престъпност.

Още по темата

Това обявиха от ВМРО в коментар на сблъсъците в Раднево. Воеводите настояват за бързо разследване на побоя, който предизвика ескалация на напрежение.

Според тях проблемът е в това, че години наред цигански босове са оставяни да действат необезпокоявано.

"Те се възползват от политическия чадър, даван им от партии, за които купуват гласове на избори. Усещането за безнаказаност кара хората да вземат правосъдието в свои ръце", категорични са от партията.

Според хората на Красимир Каракачанов капсулирането в циганските махали води до престъпност. Затова те призовават незаконните постройки и гетата да бъдат премахнати.

От ВМРО припомниха исканията си, обявени от Каракачанов в парламента. Сред тях са засилване на полицейското присъствие в малките населени места, възстановяване на доброволните отряди, разширяване обхвата на неизбежната самоотбрана и други.

"Ако тези мерки не бъдат взети, на българския народ не му остава нищо друго освен да се организира сам за защита на живота, имота и самочувствието си", коментира лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase