Снимка: Булфото, архив

За един на шега, за друг сериозно започна 1 април в парламента.

Управляващите напълно сериозно похвалиха работата на кабинета на Бойко Борисов. В декларация от името на ГЕРБ Ирена Соколова отсече, че от началото на управленския мандат вече са постигнати част от заложените цели на кабинета.

Социалистите пък отговориха на това с насмешка. "Единствено вярно в декларацията е датата, на която се прави. Честит 1 април, български граждани", поздрави лидерът на БСП Михаил Миков.

Според Соколова правителството е постигнало икономическа стабилност, а приходните агенции чувствително са повишили събирането на акцизи, данъци, осигуровки и мита и така допълнително се гарантира финансовата стабилност на страната.

"Политическата воля на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за борба с корупцията и организираната престъпност осигури възможност финансовият поток да се пренасочи към общините“, отчете тя.

Безработицата е намаляла с 2% при управлението на кабинета „Борисов 2“, социалните мерки са в интерес на хората, 60 на сто от пенсионерите ще получат по 40 лева отгоре за Великден, продължи с хвалбите Соколова. Освен това без излишен шум и фанфари бил стабилизиран сектор “Енергетика“.

Според Миков обаче сегашните реформи на правителството са извели лекарите на улицата и са поставили живота и здравето на хората в риск. "Това са реформи, които направиха така, че от оскъдния бюджет за образование ще се финансират и скъпите частни училища", упрекна той.

Миков смята, че именно заради мерките на кабинета общините имат натрупани задължения от 1, 2 млрд лева, които ще натоварят и за в бъдеще хората.

"Този кризисен пиар сега се прави, защото все повече хора разбират, че управленският мандат на Борисов води страната към безпътица, към обезлюдяване, но намаляването на броя на хората по никакъв начин не е във вниманието на правителството“, обвини още Миков.

Според него на хората вече им става ясно, че е едно е да говориш, друго е да строиш пътищата, които обещаваш.

"Днешната управляваща коалиция, раздирана от вътрешните си противоречия, от кухненските си разправии за министерски постове, не може да даде алтернатива на страната, алтернативата е БСП, другото е първоаприлско“, заключи соцлидерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase