Снимка: архив Булфото

В МВР е постъпил сигнал, че се подготвя опит за убийство на Делян Пеевски, обяви главният секретар на министерството Георги Костов.

Заради заплахата депутатът от ДПС вече е охраняван от гардове на държавната служба НСО.

Информацията за подготвяното убийство е дошла от хората, които разследват неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. Колата на бившата барета бе обстрелвана с гранатомети през октомври миналата година.

Още по темата

Сигналът за Пеевски е постъпил в петък, стана ясно от думите на Костов, цитиран от БТА. В събота и неделя били проведени срещи с Пеевски, който отказал гардовете на НСО. Днес обаче се съгласил.

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Главният секретар на МВР нито потвърди, нито отрече информацията, че сигналът за Пеевски идва от Логвиненко.

Георги Костов съобщи, че от оперативната информация, която е предоставена на МВР, става ясно, че организирането на покушение срещу Пеевски изключително много прилича на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата и на убийството преди години на столичния бул. "Витоша" на Дмитрий Минев (Димата Руснака).

Следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски, коментира Георги Костов.

По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията в тази насока вървяла близо два месеца, каза още главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase