Снимка: БТА

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева ще предложи всички министри да определят по един от своите заместници да стане и координатор по антикорупционните дейности в дадената сфера.

Това беше обсъдено на заседание на Националния съвет по антикорупционни политики, съобщават от Правителствената информационна служба. Предложението ще бъде внесено на заседанието на Министерския съвет в сряда.

На Съвета беше взето решение да бъде направен преглед на секторните антикорупционни планове на министерствата и те да бъдат усъвършенствани. За база ще се използва моделът на антикорупционния план на МВР.

На заседанието на Националния съвет по антикорупционни политики бяха обсъдени и препоръките в доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка в частта за борбата с корупцията. Беше препотвърден графикът за приемане на Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности и Закона за държавната администрация, в частта му за дейността на инспекторатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase