Снимка: Reuters

Свещеници благословиха премиера Бойко Борисов и правителството преди днешното заседание на Министерския съвет, което е първо за новата 2016 година. Заседанието съвпадна и с църковния празник Богоявление (Йордановден).

Още по темата

Водосветът бе за здраве и благополучие на държавата. Духовниците наръсиха наред залата, в която се провеждат заседанията, както и присъстващите министри и оператори на телевизиите, които правят протоколни кадри.

"Като православни християни ние си почитаме много традициите", отбеляза премиерът Бойко Борисов и допълни: "А тях ги наръсиха, защото и там има сигурно някой и друг... таласъм".

Духовниците помолиха Бога "на тези твои раби Бойко и неговите колеги, на които предстои важната и трудна задача да управляват нашата страна, да могат да я завършат благополучно за полза на народа и за Твоя слава".

"Посочи им, Господи, пътя, по който трябва да вървят, бъди винаги с тях, укрепи ръцете им, помагай им и отстрани от пътеката им всяко дяволско ухищение, всяка спънка", помолиха се още те и поздравиха министрите за Богоявление от името на Патриарх Неофит.

Един от духовниците, които благословиха кабинета, беше отец Никанор от Гигинския манастир.

Миналата година беше открит пътят до манастира, който бe в окаяно състояние, а лично Борисов поел ангажимент да съдейства за ремонта. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase