До петък Екатерина Захариева ще стане министър на правосъдието. Преди днешното правителствено заседание тя беше представена пред министрите от премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят обяви, че тя е получила подкрепата на всички, които участват в управлението – ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ.

Още по темата

"Събрахме групите на РБ и ГЕРБ, защото винаги съм казвал, че трябва да правим така като избираме министри. После проведохме среща с АБВ и ПФ, Катя Захариева получи подкрепата на всички", заяви Борисов.

Той каза още, че се надява до петък процедурата по избора да е приключила. След заседанието на кабинета се очаква Борисов и Захариева да отидат в парламента.

В момента тя е шеф на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Екатерина Захариева е родена през 1975 г. Завършила е Eзикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, с изучаване на немски език. Магистър по право от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Работела е като юрисконсулт и директор на дирекция "Правно-нормативно и административно обслужване" в Министерството на околната среда и водите.

От август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабината "Борисов 1" – с ресори: Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски дружества и държавни предприятия.

На 23.01.2012 г. с Указ на Президента е назначена за Главен секретар на Росен Плевнелиев.

От 13 май 2013 до 29 май 2013 г. Екатерина Захариева пък бе вицепремиер и министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Марин Райков, същата позиция тя зае и в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase