Снимка: БТА

Аз смятам, че коалиционните отношения не са на добра висота, това до голяма степен зависи от блока – блокът не се събира достатъчно често и на практика органите му не действат, обяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Още по темата

По думите й когато един говори от името на всички, той трябва да е взел мнението на всички. "От една страна имаме задачи за нашата организация, но ГЕРБ не направиха неща, които трябваше да направят по коалиционното споразумение", посочи Кунева пред bTV.

Тя обаче подчерта, че да се вещае как ще излиза ДСБ от Реформаторския блок е силно надценено. "Досега такъв знак не е даден. На този етап моята работа е да давам мостове, а не да ги горя", подчерта Кунева.

Тя категорично отхвърли слуховете, че ще заеме поста на правосъден министър след оставката на Христо Иванов. "Вероятно някой знае кой ще е, но не и аз", посочи вицепремиерът.

Кунева обяви, че се чувства наранена от шегите за Реформаторския блок и поиска единството, с което блокът се е сформирал, да продължи. "В едно коалиционно споразумение, смисълът от него е то да се спазва", категорична бе тя.

Кунева определи министъра в оставка Христо Иванов като "един от най-близките и симпатични колеги". "Искам да благодаря на Христо. Смятам, че това, което имаше възможност да свърши, свърши. Съжалявам, че не е част от екипа", посочи вицепремиерът.

По думите й следващите 6 месеца ще бъдат много важни. Трябва да се направи решителна крачка с график – антикорупцията, образованието и борбата за неговото качество, здравната реформа, електронното управление и пътна карта за преструктурирането на енергетика. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase