Снимка: БТА

Трябва да се види кой държи клечката кибрит. Това призова шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов от РБ в коментар на новината за сваления от Турция руски самолет.

Атанасов призна, че е притеснен от случилото се и сподели и че ситуацията представлява риск за страната ни, защото сме близо до епицентъра. 

"Трябва да се подходи много внимателно, да се направи международно разследване, да се изясни какво точно се е случило, за да се предотврати ескалация на напрежението", каза Атанасов. 

Зам.-шефът на парламента и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пък попита задочно какъв е мотивът на Турция да създаде подобна ситуация.

Според него Анкара е сред виновниците за ставащото в Близкия Изток, тъй като на нейна територия се събираха, въоръжаваха, обучаваха хора, които воюват със законното правителство на Сирия. 

"Турция преследва целта да създаде буферна зона, която има за цел да се справи и сега като вземем свалянето на руския самолет си задаваме въпросите - всъщност, на чия страна е Турция?", попита още Каракачанов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase